Türkiye Yeniden Uluslararası Telekomünikasyon Birliği Konsey Üyesi Seçildi


Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) 29 Ekim 2018’de başlayan en üst düzey ve en yetkili karar organı Tam Yetkili Temsilciler Konferansı (Plenipotentiary Conference – PP) Dubai’de gerçekleştiriliyor.

Ülkemizin kurucu üyeleri arasında yer aldığı ve Birleşmiş Milletler’in bir uzmanlık kuruluşu olan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) üyelik seçimlerinde ülkemiz yeniden ITU Konsey üyesi seçildi. ITU üyesi ülkelerin %25’ini oluşturan 48 üyeden oluşan Konsey’de yer alacak ülkelerin belirlendiği seçimlerde ülkemiz 146 ülkenin oyunu alarak 2018-2022 dönemi için Batı Avrupa Bölgesinden (B Bölgesi) ITU Konsey üyesi olarak seçildi.

Ülkemiz, ilk olarak 2002 yılında Marakeş’te yapılan Tam Yetkili Temsilciler Konferansında ITU Konsey üyesi olarak seçilmişti. 2006, 2010 ve 2014 yıllarında yapılan Tam Yetkili Temsilciler Konferanslarında da Konsey üyeliğine seçilerek 4 dönemdir ITU’nun yönetiminde söz sahibi olmayı sürdüren Türkiye, PP-18’de gerçekleştirilen seçimlerde de başarılı olarak önümüzdeki 4 yıl boyunca ITU Konseyinde temsil edilme hakkını elde etti. ITU Tam Yetkili Temsilciler Konferansı, 16 Kasım 2018 tarihinde sona erecek.


0 Yorum Mevcut

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir