Swift Playgrounds Beş Yeni Dilde Daha Kullanıma Sunuldu


Apple’ın Swift’te Kodlamayı Öğrenmeyi Kolaylaştıran Popüler Uygulaması Şimdi Basitleştirilmiş Çince’yi, Japonca’yı, Fransızca’yı, Almanca’yı ve Latin Amerika İspanyolcası’nı Destekliyor.

Apple bugün, öğrencilerin kod yazmayı öğrenmesine yardımcı olan, iPad için çığır açıcı uygulaması Swift Playgrounds’ın şimdi beş yeni dilde (Basitleştirilmiş Çince, Japonca, Fransızca, Almanca ve Latin Amerika İspanyolcası) kullanıma sunulduğunu duyurdu. Gerçek kodla öğrenmeyi ve denemeler yapmayı interaktif ve eğlenceli bir hale getirecek şekilde tasarlanmış olan Swift Playgrounds, öğrenciler ve yeni başlayanların, Apple’ın profesyonel geliştiriciler tarafından birinci sınıf uygulamalar oluşturmak için kullanılan, öğrenmesi kolay programlama dili Swift ile çalışmayı keşfetmeleri için ideal.

Uygulama Apple tarafından geliştirilmiş, temel kod kavramlarını öğreten programlama derslerini, bulmacaları ve yarışmaları içeriyor. Bunların yanı sıra, kullanıcıları yaratıcılıklarını ortaya koymaya ve gerçek programlar oluşturmaya teşvik edecek yerleşik şablonlara da sahip. Ayrıca, eşi benzeri olmayan bir öğrenim deneyimi sunmak için iPad’in gücünden, sadeliğinden ve Multi-Touch özelliğinden sonuna kadar yararlanıyor. Tüm programlama dersleri şimdi beş dilde daha yerelleştirildi ve daha da iyi görünecek ve her zamankinden daha hızlı çalışacak şekilde optimize edildi.

“Swift Playgrounds uygulaması, her yaştaki kişinin kodlama hakkında temel bilgiler edinmesine yardımcı oldu ve bugüne kadar bir milyondan fazla indirildi. Müşteriler ve öğrenciler onu Swift’e başlamak için kolay ve eğlenceli bir yöntem olarak görüyor,” diyen Apple CEO’su Tim Cook şöyle devam ediyor: “App Store’daki en popüler uygulamalardan bazıları da dahil olmak üzere yüz binlerce iPhone ve iPad uygulaması, hem güçlü hem de herkesin öğrenebileceği kadar kolay olacak şekilde tasarladığımız bir programlama dili olan Swift’i kullanıyor.”

“Swift Playgrounds öğrencilerimizin kod yazmayı öğrenmesine yardımcı olan mükemmel bir uygulama ve Çin’deki öğrencilerin şimdi Basitleştirilmiş Çince desteğiyle kullanabilecek olması çok heyecan verici,” diyen Hangzhou Foreign Languages School’dan Xiaoming Bao sözlerini şöyle sürdürüyor: “Geçen yıl, öğrencilerimin Swift Playgrounds’ı kullanarak temel kod kavramlarını öğrenmesi için isteğe bağlı bir kodlama sınıfı oluşturduk. Kodlamayla ilgili daha önce hiç bir deneyimim yoktu ancak bu ilgi çekici ve öğrenmesi kolay uygulamayla birlikte, Apple tarafından geliştirilen kapsamlı öğretmen kılavuzu öğrencilerime kod yazmayı öğrenme konusunda ilham verebileceğim ve dersi yönetebileceğim konusunda kendime güvenmemi ve kodlamayı başka konulara ve gündelik yaşama uygulanabilecek bir düşünme yöntemi olarak kavramamı sağladı. Çince dil desteği, öğrenciler açısından Swift Playgrounds ile öğrenim deneyimini daha da kolay hale getirecek.”

Swift Playgrounds iPad’de mükemmel çalışıyor ve yine bugün duyurulan, daha parlak Retina ekrana, sınıfının en iyi performansına sahip olan ve 1599 TRY’den başlayan fiyatlarıyla en hesaplı yeni 9.7 inç iPad için harika bir tamamlayıcı uygulama. iPad tüm dünyadaki öğretmenler ve öğrencilerin gözdesi. Swift Playgrounds’a erişim sunuyor ve iPad için özel geliştirilmiş 180.000’den fazla eğitim uygulaması ve en geniş yüksek kaliteli Multi-Touch ders kitapları koleksiyonu ile zengin dijital içerikler, öğrenimin kişiselleştirilmesini sağlıyor.


0 Yorum Mevcut

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir