İBÜ ve YASAD Yazılımcı Yetiştirecek


İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) arasında işbirliği protokolü imzalandı. İki kurum, Yazılım ve Bilgi Teknolojileri sektöründe yazılımcı ihtiyacını karşılayacak işbirlikleri geliştirecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılacak “Bilgi Güvenliği Teknolojisi Önlisans Programı” için Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) ile işbirliği yaptı. Bu işbirliğiyle eğitim programları geliştirilip, ortak panel, sempozyum ve seminerler düzenleyerek Yazılım ve Bilgi Teknolojileri sektörüne yazılımcı yetiştirilecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde, 11 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşen imza törenine YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Sarıcaoğlu, Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) eski Başkanı Dr. Tayfun Acarer’in yanı sıra akademisyenler ile her iki kurumun yöneticileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “YASAD’la imzaladığımız protokol çok kapsamlı bir protokol. Öncelikli çalışma alanımız vakıf üniversiteleri arasında da ilk olarak açılan önlisans programı “Bilgi Güvenliği Teknolojisi” alanında olacak. Bu alan üniversitemizin çok ciddi olarak yatırım yaptığı ve Türkiye’ye çok büyük hizmetleri olacağını düşündüğümüz bir alan” dedi.

Prof. Dr. Durman, “İşletme, Mühendislik ve Doğa Bilimleri başta olmak üzere diğer fakültelerimiz ve sürekli eğitim merkezimiz BİLGİ Eğitim aracılığıyla bu sektöre yönelik sertifika programları da düzenleyeceğiz” diye belirtti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Sarıcaoğlu konuşmasında, “Bu bir başlangıç. Türkiye bugünlerde ciddi değişimlerden geçiyor. Mevcut ve yeni çıkacak yasalar bu sektörü daha da farklı yerlere taşıyacak. Nitelikli olan gençler nitelikli alanlarda kariyerlerine devam edecek” diye belirtti.

YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş ise, “Sektörümüz dünyayla rekabet etmeye çalışıyor. Her gün gelişimini takip etmek zorunda olduğumuz, yeni şeyler öğrendiğimiz bir meslek icra ediyoruz. Ancak pek çok meslek yüksek okulumuzda veya meslek lisemizde hala daha yıllar öncesinin eğitimleri veriliyor. Bu protokolle sektörde ihtiyaç duyulan eğitimin verilmesini sağlayacağız. Sanayiyle iç içe bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Mezunlarımız sektörde aranılan gençler olacak” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) eski Başkan’ı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tayfun Acarer işbirliğiyle ilgili olarak, “Derslerin içerikleri, eğitim kadrosuyla ilgili uzun süredir çalışıyoruz. Programın, Türkiye’ye çok olumlu bir katkı sağlayacağını ve örnek bir model olacağını ümit ediyoruz ” sözleriyle düşüncelerini belirtti.


0 Yorum Mevcut

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir