Siber saldırıları gerçekleştirenlerin; bilgisayarlar, ağlar ve akıllı telefonlara zarar vermekten çok kurumların işlerini durdurmaya yönelik zararlar vermek için yöntemlerini sürekli olarak geliştirdikleri de kaydediliyor.
Son yıllarda giderek artan siber saldırıların global olarak yol açtığı zararların 2021 yılından itibaren yıllık 6 trilyon dolara çıkması bekleniyor.
Bilişim alanında küresel araştırmalar gerçekleştiren IDC (International Data Corporation) tarafından yayınlanan 2016 Siber Saldırılar raporuna göre; Siber saldırılara karşı güvenlik için gelecek 5 yıl içinde ise yılda 1 trilyon dolarlık harcama yapılacak. Siber saldırıların yarısı küçük işletmelere karşı işlenirken, bu saldırılar; finansal bilgilerin çalınması, zimmete para geçirme, hacklenen bilgilerin ve sistemin silinerek itibarsızlaştırılması için yapılıyor.
Clonera Bilişim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Evren Ballı, 2020 yılında siber
saldırılara karşı savunmaya bugünkünden 50 kat daha fazla ihtiyaç duyulacağını belirterek “Yapılan araştırmalara göre 2020 yılında 50 milyar elektronik cihazın internete bağlı olacağı öngörülüyor. Türkiye şu anda, dünyada zararlı yazılımlardan etkilenen bilgisayar sayısında %48,02’lik bir oran ile ikinci sırada yer alıyor” diye konuştu.
Ballı şunları söyledi;“Araştırmalar incelendiğinde kurumların dijital sermayelerinin büyük bir risk altında olduğu açıkça görülüyor. Siber saldırılar ile birlikte iş sürekliliği oldukça önemli hale geldi. Felaket kurtarma ve iş sürekliliğine yönelik hazır bir paket çözüm geliştirirken ana çıkış noktamız; şirketlerin dijital süreçlerini hiçbir kayba uğramadan sürdürebilmelerini kolaylaştırmak oldu. Felaket Kurtarma’nın karmaşık süreçlerini işin uzmanına bırakarak IT hizmetlerini güven altına almak üzere her koşulda hazır, kolay, gerçek bir çözüm sunarak müşterilerin prestij, zaman ve para kaybına uğramadan işlerini sürdürebilmelerini sağlamayı hedefledik.”
Dijital felaketlere uğrayan şirketlerin yüzde 93’ünün faaliyetlerine en fazla 5 yıl içinde son vermek zorunda kaldıklarını da kaydeden Clonera Bilişim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Evren Ballı, Clonera’yı geliştirirken uzun süren bir AR-GE çalışması yaptıklarını söyleyerek şöyle konuştu;
“Clonera ile Türkiye’de ilk defa böyle bir servis sunuldu. Kurumlar, iş sürekliliği ve felaket kurtarma hizmetini bütünleşik olarak sadece bu sistemde bulabilirler. Clonera ile sadece alt yapı ve yazılım katmanına değil felaket kurtarma için gerekli olan tüm bileşenlere yüzde 80 daha az maliyetle sahip olunuyor.”
0 Yorum Mevcut