İletişim Servis Sağlayıcıları, VMware ile Dijital Dönüşümde Yeni Fırsatlar Yakalıyor


vmware

VMware’in yazılım tanımlı mimarisi, iletişim servis sağlayıcılarının işlerini yönetmelerine, dönüştürmelerine ve büyütmelerine yardımcı oluyor.

VMware, bu hafta 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde telekom, kablo ve mobil operatörlerini çevik servis sağlayıcılarına dönüştüren dijital dönüşüm alanındaki liderliğini ortaya koydu. VMware’in Ağ İşlevleri Sanallaştırma (NFV), Mobilite ve Nesnelerin İnterneti (IoT) alanlarını kapsayan yazılım tanımlı birleşik mimarisi sayesinde global iletişim servis sağlayıcıları (CSP), sürdürülebilir maliyet azaltımı, arttırılmış esneklik ve güvenlik ile birlikte, 5G ve nesnelerin internetine hazır modernize ağlarla yeni gelirler elde etmesini sağlıyor. VMware’in CSP’ler için tüm çözüm portföyü, bu hafta 3. salonda 3K10 nolu stantta sergilendi.

Günümüzde, CSP’ler müşterilerin yüksek beklentilerini, artan rekabet ve maliyet, servis farklılığının azlığı ve yeni iş modelleri gibi ticari zorluklar nedeniyle dengelemek zorunda. CSP’ler aynı anda kendi içlerine bakarak ağlarını hem bugün hem de yarın için nasıl inşa edeceklerine karar vermek zorunda oldukları gibi şirket dışında da yeni servis fırsatlarını yakalamalı. En üst (OTT) servis sağlayıcılar; ağların maliyetlerinin ortaya çıkardığı sınırlamalardan, gelirlerini azaltmaktan ve müşteri kaybından endişe duymadan yeni yüksek marjlı servisleri sunabilecek hız ve çevikliğe sahip. Gelecekte ise 5G ağlar, mobil altyapının bir sonraki önemli dalgasını temsil ediyor. Video ve sanal gerçeklik gibi yüksek bant genişliği gerektiren servislerin arttırdığı kapasite ihtiyacının IoT ve bulut altyapılarının yıkıcı doğaları ile bir araya gelmesi, ağların doğru mimaride çalışmaması durumunda abonelere ulaştırılan servislerin güvenilirlik, performans ve kalitesini de ciddi şekilde etkiliyor. CSP’lerin kurumsal müşterileri için mobil bilişim, yeni yönetim ve güvenlik zorlukları ortaya çıkararak yeni yönetimli servis ürünlerinde yeni fırsatlar yaratıyor.

VMware, CSP’lere yeni servislerini daha hızlı sunmalarına, müşteri memnuniyetini arttırmalarına ve bunları yaparken maliyetlerini düşürmelerine yardımcı olan kendini kabul ettirmiş stratejik yazılım geliştiricisidir. VMware Cross-Cloud Architecture™ mimarisi sanal ağ fonksiyonları (VNF) ve iş ortaklarının zengin uygulama ekosistemi ile bir araya gelerek global CSP’lerin VoLTE, IMS, kurumsal SD-WAN, mobilite ve iş yeri yönetimi gibi servislerinin yanı sıra bağlantılı araçlar, akıllı stadyumlar ve şehirler için IoT servisleri sunmasını sağlıyor. VMware’in ETSI-uyumlu NFV platformu, ağ modernizasyonunu mümkün hale getirerek CSP’lerin farklı servisleri geleceğe hazır 5G ile sunmasının önünü açıyor. CSP’ler, mobilden masaüstüne kadar platformlar genelinde müşterilerine Kurumsal Mobilite Yönetimi ve Dijital Çalışma Alanı sunmak için VMware ile işbirliği yapıyor. IoT cephesinde, VMware CSP’ler için IoT altyapılarını kurmalarına, izlemelerine ve güvenliğini sağlamalarına yardımcı olarak fırsatları en üst seviyeye çıkarıyor.

VMware’in Telco Group Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Shekar Ayyar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hızla değişen teknoloji dünyasında telekomünikasyon ve CSP’ler için başarının ve büyümenin devam etmesi, bağlantılı sağlayıcılar olmaktan çıkıp zengin servisler, içerikler ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunan yenilikçilere dönüşmekten geçiyor. Yazılım tanımlı sanallaştırılmış mimariler, servis sağlayıcılarının ağlarını modernize etmelerini, 5G’ye uyumlu hale getirmelerini ve işlerini yeni fırsatlara açmalarını hızlandırıyor. VMware’in NFV, mobilite ve IoT için yazılım tanımlı mimarisi sayesinde CSP’ler, servis inovasyonunu hızlandırabiliyor, operasyon ve yönetimi geliştirebiliyor ve ölçeklenebilir güvenli mobil uygulama ve servisler sunabiliyor.”

Ağ dönüşümü ve modernizasyonunun temeli – VMware vCloud NFV
Dünya genelinde 300 milyonu aşkın aboneye hizmet veren 45’ten fazla CSP’nin kurduğu 80’den fazla NFV kurulumu ile VMware vCloud NFV, servis inovasyonlarını ve bu servislerin sunulmasını hızlandırıyor, maliyetleri düşürüyor ve ağ operasyonlarını basitleştiriyor. vCloud NFV platformu, organizasyonların günümüzde servis otomasyonu sunan ve 5G ile uyumlu çoklu kullanımı, operasyon yönetimini ve taşıyıcı seviyesinde güvenilirliği sağlayan çok bayili ve çok fonksiyonlu NFV platformlarını kurmalarını mümkün hale getiriyor. Şu ana kadar 34 VNF, VMware Ready for NFV olarak sertifikalandı. Bunların çoğu müşteri üretim ortamlarında kuruldu.

vCloud NFV platformunu kuran CSP’ler, yeni servislerini aylar yerine günler içerisinde hazır hale getirip satabiliyor, böylece müşterileri deneyimlerinin kalitesini pozitif yönde etkiliyor ve OPEX ve CAPEX’i ciddi seviyede iyileştiriyor.

Açık standartlar ve açık kaynaklar, CSP’lerin üzerinde servislerini sundukları mimarilerin geleceğini belirleme konusunda önemli bir rol üstlenecek. VMware OpenStack ile entegre vCloud NFV platformu, entegrasyon ve ortak çalışma için açık mimariyi destekliyor. Ek olarak, VMware birçok açık kaynak girişiminin de lideri. VMware son olarak Açık Ağ Otomasyon Platform Projesi’nde (ONAP), kurucu üye olarak AT&T, China Mobile ve dünyanın önde gelen diğer operatörlerine katıldı. ONAP; yazılım, ağ, BT ve bulut sağlayıcıları ile geliştiricilerinin hızla yeni servisler geliştirmelerini mümkün kılacak, sanal ağ fonksiyonlarının gerçek zamanlı, politikaya dayalı yazılım otomasyonu için uyumlu ve kapsamlı bir framework yaratmak amacıyla en büyük iki açık kaynak ağ girişimi olan ECOMP ve Open Orchestrator Project’in (OPEN-O) birleşmesiyle ortaya çıktı. VMware ayrıca OpenStack, Open vSwitch ve Open Source MANO’nun (OSM) önemli bir katılımcısı.


0 Yorum Mevcut

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir